Profesija: Pļāpuvīrs

Brokeris ir Latvijā daudzmazatpazīstamas sociālas apvienības pļāpuvīrs, kas, ņemot vērā šādas tādas perturbācijas izvēlas neklusēt un teikt, kad ir ko teikt. Paldies!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Par OCTA
Publicēts 12. janvārī, 2009.
Ik pa laikam kādā plašsaziņas līdzeklī uzpeld jautājums par OCTA cenām - jā, vecs un izdreijāts temats, bet kautkādu uguni eļļai piešāva Zandas Bērziņas raksts 8.janvāra Rīgas Balsī "Apdrošināšanas tirgus pa burbuli nenoies".

Jā, nenoies. Apdrošināšana vienmēr būs vajadzīga - vai nu obligāta, vai nu saprāta atbalstīta. Nerunāsim par rietumu valstīm, kur apdrošināšana ir tik pašsaprotams temats, ka vienīgais jautājums ir par price/performance, nevis nepieciešamību kā tādu.

Tikmēr Latvijā ļautiņi sacepušies par OCTA. vai vajag, kāpēc vajag - tāds kā obligāts slogs. Bet ja es ar savu 1996.gada fordu iedudinu svaiga kaluma kajēnim aizmugurē, kurš maksās? Protams, daudzi (arī es, starp citu) nekādas palaidznības uz ielas nav sastrādājuši, līdz ar to OCTA uztver kā tādu ikgadēju slogu, kur nauda aiziet, bet pretī nekas nav. Ja nu tikai pamatota drošības sajūta, kā te viens apdrošinātājs sludina savās apmācībās.

Bet ne par to ir šis stāsts. Stāsts ir par augstākminētā rakstā minētu epitetu "vārīties". citēju Šeit apdrošinātājs var "vārīties", visu laiku ceļot cenas.

Zanda, mīļā, OCTA ir akmens krāgā, kas visu biznesu velk uz leju. Protams, var jau atteikties, bet tad trūks viens no burkāniem ar ko pievilināt klientus. Un tomēr - parādi man kaut vienu apdrošinātāju, kurš 'vārītos' uz OCTAs? Dēļ tādiem musinātājiem kā Jūs, dabon trūkties arī mans bizness, jo man ir jātaisnojas Agafonam no d-pils rajona - kāpēc viņa audītim octa maksā uz pusi dārgāk nekā pagājušogad.

Lai vai kā - apdrošinātāji uz OCTA nevārās. Un cenas var krist tikai tad, kad braukšanas kultūra LV paliks nedaudz pozitīvāka. Kad netiks mašīnas dauzītas ap citām mašīnām un sētas stabiem. Kā solis uz priekšu ir BonusMalus par kuras efektivitāti var strīdēties, bet tomēr tā pierāda, ka ilgtermiņā cilvēks ir labs un apzinīgs šoferis, tāpēc viņam OCTA var būt zemāka.

Nevajag arī mētāties no viena apdrošinātāja pie otra. Ja sadarbība ir bijusi laba, tad apdrošinātājam VAJADZĒTU iedot vērā ņemamu atlaidi. Protams dzīvē tas tā ne vienmēr nenotiek.

Par džipu un kruto inomarku vadītājiem, kuriem ziemā nepietiek naudas apjozt savus kumeļus ar normālām ziemas riepām vispār nerunāsim. Lai vai kā - braucam uzmanīgi, braucam kārtīgi, audzinam citus. Un tad paskatīsimies - OCTA kritīs vai augs.

Jo ir zināms tauriņa efekts - Jūs no rīta iespraucāties kādam priekšā, viņam sabojājās garstāvoklis, aizdomājās, aizsapņojās kā pārmāca Jūs un pēc 10min iedudina kādam aizmugurē. Un kurš vainīgs? Visi. Jūs - jo Jūsu rīcība izsauca šādu reakciju. Viņš - jo aizsapņojās, bet tas trešais - jo laikus nenoreaģēja uz aizmugurē esošo.

Āmen!

 

 


Komentāri (4)
minka: taisnība gan.
12/01/2009 21:11
OreMan: Pirms nedēļas dabūju kārtējo OCTA, sanāca pat lētāk kā pirms gada..
15/01/2009 20:48
rūdis: te var atrast lētāko http://www.salidzini.lv/octa.php
09/06/2009 21:07
juris: izmantoju www.ipolises.lv octa, kasko polises iegādei un esmu arī citas apdrošināšanas polises tur pircis. Viegli, ērti un vienmēr palīdz ar izmaksām.
26/03/2010 11:56
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: